kaldata.comБостънският производител на металотърсачи за дистанционно откриване на оръжия Evolv Technology

...
kaldata.comБостънският производител на металотърсачи за дистанционно откриване на оръжия Evolv Technology
Коментари Харесай

Бил Гейтс инвестира в технология за откриване на оръжие в тълпите

kaldata.com

Бостънският производител на металотърсачи за отдалечено разкриване на оръжия  Evolv Technology притегли $30 милиона вложения , като измежду главните вложители са Бил Гейтс, Джеб Буш и други. Компанията обезпечава за летищата, стадионите и учебните заведения в Съединени американски щати най-съвременни средства по сигурност за попречване на всеобщи убийства.

Според данните на Associated Press и USA Today, през 2019 година на територията на Съединени американски щати има рекорден брой всеобщи убийства от времената на 70-те години до през днешния ден. Регистрирани са 41 случая, като 31 от тях са осъществени с потреблението на огнестрелни оръжия. Около една трета от случаите са протекли в публични места – учебни заведения, магазини и питейни заведения.

За предотвратяването на сходни случаи компанията Evolv Technology създава електронни системи за сигурност от ново потомство . Това са устройства, които наподобяват на кули и са натъпкани със датчици. Те се слагат тук-там, където се събират доста хора и сканират тълпите за съществуването на огнестрелно оръжие, ножове или взривни субстанции. Използват се логаритми с детайли на изкуствен интелект, които мерят и проучват магнитното поле към обектите и разпознават тяхната форма, вида на метала и тяхното разположение по тялото на индивида.

Когато открие оръжие, новата система изпраща сигнал към службите. Това са фотография на заподозряния и мястото, където се намира. Компанията съобщи, че камерите на техните системи могат да фиксират лицето на човек даже и в доста огромна навалица.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР